Bez czego nie obejdziesz się na profesjonalnej kuchni?

Dla wielu osób gotowanie to prawdziwa pasja i sposób na życie. Niektórzy mogą wprost godzinami przesiadywać w kuchni i testować nowe produkty oraz przygotować wyszukane dania. Wiele osób inwestuje w takie przyrządy i gadżety do domowego użytku, że ich kuchnia wygląda praktycznie jak ta, którą można zobaczyć w restauracji czy w dobrej knajpie. Nic w tym dziwnego – wiele przyrządów i urządzeń znacznie ułatwia gotowanie oraz pozwala na przygotowanie niecodziennych i ekskluzywnych dań.

Jednym z urządzeń, które coraz częściej można spotkać w domowej kuchni urządzonej na wzór profesjonalnej są frytkownice. Popularne w ostatnich latach są zwłaszcza frytkownice beztłuszczowe, które nie wymagają dużej ilości tłuszczu, aby upiec frytki czy ziemniaki. Ich zaletą jest nie tylko zdrowszy sposób na przygotowanie potraw, ale również oszczędność oleju i szybkość przygotowania. Frytki z frytkownicy smakują całkowicie inaczej niż te przygotowane tradycyjnie na patelni czy w piekarniku – z dodatkiem odpowiednich przypraw smakują jak typowe frytki do burgerów dostępne w wielu knajpach i barach. Sprawdź: ceny frytkownic gastronomicznych.

Hitem ostatnich miesięcy jest przygotowanie potraw metodą sous vide. W tym celu niezbędny jest cyrkulator sous vide silvercrest. Sprawdzi się on nie tylko w restauracjach, ale także u wszystkich tych osób, które cenią sobie profesjonalne i nowoczesne podejście do kuchni oraz lubią eksperymentować i próbować nowości. Dzięki cyrkulatorowi przygotowane potrawy będą smakować całkowicie inaczej niż te znane z kuchni tradycyjnej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

18 − 4 =